top of page

Euronext: voor onze claim geen verschil

De aankondiging van Triodos om met de certificaten naar Euronext te gaan wordt o.a. door de SCTB en ook door individuele certificaathouders uitgelegd als een concessie van de bank aan de certificaathouders. Dat is volgens ons niet juist. Het is een logische poging van de bank om de verhandelbaarheid van de certificaten te vergroten, nu deze via Captin is mislukt.

De notering aan Euronext zal de verhandelbaarheid vast ten goede komen, maar ook de speculatie met certificaten. Iets wat de bank altijd wilde voorkomen. Of de koers van de certificaten op Euronext structureel en substantieel omhoog gaat, is moeilijk te voorspellen. Wij zijn daar niet heel optimistisch over. We vragen ons af of deze ooit nog in de buurt komt van de ons in de prospectus beloofde NAV waarde. We zien dan ook geen reden om af te zien van onze claimprocedure. De NAV waarde van de certificaten is op 31 december 2023 voor het laatst vastgesteld, bedroeg toen €91 en zal inmiddels vast weer wat hoger zijn.

Verschillende factoren bepalen koers

De koers van de certificaten, of die nu wordt bepaald op een MTF of straks op een beurs, is van allerlei factoren afhankelijk. Met name de prestaties en winstgevendheid van Triodos in vergelijking tot andere banken en andere beursgenoteerde ondernemingen zullen daarin bepalend zijn, maar ook meer algemene economische en geopolitieke ontwikkelingen en sentimenten op de beurs spelen een belangrijke rol.

De onrust en de rechtszaken rond de bank zijn natuurlijk niet goed voor de koers, maar het is een van de vele factoren die van invloed zijn op de koers. Zie de forse fluctuaties in de koers in het afgelopen jaar. Van €50 naar €22,50 naar €41 naar €20,40 naar €33,50 naar €27,05 en nu €32. Die fluctuaties kunnen echt niet te maken hebben met de onrust en rechtszaken. Wij denken dat het meer te maken heeft met de aankondiging en uitkering van dividend en speculatie.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Inschrijving gesloten - 1.200 deelnemers

Nadat we de deadline voor inschrijving nog met een weekje hebben verlengd, is afgelopen vrijdag (21 juni 2024) de inschrijftermijn echt gesloten. We gaan nu alle inschrijvingen controleren. Meer dan 1

Meer dan 1.000 registraties

Vandaag is het precies twee weken geleden dat we de inschrijving voor deelname aan de gezamenlijk claim open stelden. En vanmiddag passeerden we ook een belangrijke mijlpaal. Meer dan duizend gedupeer

Comments


bottom of page