top of page

Triodos Tragedie bereidt claim voor

Bericht volgt. Zie deze pagina.

Hof geeft Triodos flinke tik op de vingers

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft op 16 maart uitspraak gedaan op het verzoek van de Stichting Certificaathouders Triodos Bank om een onderzoek in te stellen naar het beleid van de bank in de afgelopen jaren. Dat onderzoek is afgewezen. Toch zal er geen hoera-stemming zijn bij de bank. Want tegelijkertijd velt het hof een keihard oordeel over het handelen van de bank: ‘Triodos wist al in 2017  dat er problemen dreigden met de interne handel in certificaten. Zij had eerder onderzoek moeten doen naar mogelijke oplossingen.’  Dit is scherpe munitie voor schadeclaims, dus dat biedt perspectief voor certificaathouders die vinden dat zij niet netjes behandeld zijn door de bank.


Lees hier het persbericht en de uitspraak van het hof.

Enquête procedure

Stichting Certificaathouders Triodos Bank vraagt de Ondernemingskamer om een enquête procedure te starten. Lees er meer over in dit FD artikel Een belangrijke stap waar de bank allesbehalve blij mee is, getuige haar persbericht.

Acties bij BAVA

IMG_1834.jpg

Op 11 oktober hebben we kritische vragen gesteld en actie gevoerd bij de BAVA. Het is niet onopgemerkt gebleven. Lees het artikel dat FD journalist Rutger Betlem hierover schreef:  Joelende beleggers zetten 'onbetrouwbare' Triodos Bank op scherp bij vergadering

2bc0372c-b6c0-41d3-acaa-9f0b45bfee3d_edited.jpg

Eerste persbericht

Eind september hebben we ons eerste persbericht verspreid: Certificaathouders in actie tegen eigen Triodos Bank. Hopelijk pikken de media onze boodschap op.

bottom of page